Skip to content

Mikä on contact center?

Contact center yhdistää asiakaspalvelun, myynnin ja muun yhteydenpidon asiakkaan kanssa samaan paikkaan.
27.04.2017 twoday AI Works

Contact center on keskitetty asiakaspalvelun, myynnin ja asiakasviestinnän yksikkö, joka palvelee asiakkaita kaikissa digitaalisissa kanavissa.

Contact center on vieras sana, joka luo monelle suomalaiselle mielikuvan amerikkalaisesta tuhansien työntekijöiden yksiköstä.

Todellisuudessa contact center on yhtä lailla tavallisen keskisuuren suomalaisyrityksen alle 10 hengen asiakaspalvelu ja yksinkertaisimmillaan se voi olla asiakaspalvelua WhatsAppissa.  

Contact center yhdistää asiakaspalvelun, myynnin ja muun yhteydenpidon asiakkaan kanssa samaan paikkaan. 

Suomeksi contact center on asiakaspalvelukeskus, palvelukeskus tai yhteyskeskus.

Joskus contact center viittaa

  1. ulkoistettuun asiakaspalveluun ja puhelinmyyntiin tai 
  2. contact center -järjestelmään.

Contact center sekoitetaan sujuvasti call centeriin, mutta se on paljon enemmän kuin call center. 

Mikä on call center?

Call center on yrityksen keskitetty puhelinpalvelun ja puhelinmyynnin yksikkö.

Call center on vanhentunut, mutta edelleen paljon käytetty termi. Aiemmin contact centerit olivat call centereitä, koska asiakkaisiin oltiin yhteydessä ainoastaan puhelimitse.

Suomeksi call center on puhelinpalvelukesku tai puhelinkeskus.

Monesti puhutaan call centereistä, vaikka todellisuudessa tarkoitetaan monikanavaisia contact centereitä, joissa puheluiden lisäksi yhteydenpito tapahtuu sähköpostitse, verkkosivujen kautta, chatissa ja somessa sekä muista digitaalisista palvelukanavissa.

Contact center palvelee kaikissa kanavissa

Sana 'contact' viittaa yhteydenottoon, joka voi tapahtua missä tahansa digitaalisessa palvelukanavassa ja sitä asiakkaat odottavat. Siksi yritysten on pystyttävä kohtaamaan asiakas kaikissa kanavissa niin, että se on asiakkaalle vaivatonta.

Riippumatta siitä, lähteekö vuorovaikutus asiakkaan yhteydenotosta (inbound) vai yrityksen aloitteesta (outbound), se on tehtävä asiakkaalle helpoksi ja siinä contact center auttaa, palvelemaan asiakkaita paremmin. 

Jos haluat tietää lisää contact center -teknologiasta ja parhaista käytännöistä, ota yhteyttä: autamme yrityksiä toteuttamaan älykkäitä contact center -palveluita helpoilla integroinneilla ja nopeilla käyttöönotoilla. 

Toimiva asiakaspalvelujärjestelmä on asiakaspalvelun kivijalka. 

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit