Skip to content

Lotta Hyperautomaatio säästää Matkapoikien työaikaa [video]

Matkapoikien tuotantotiimien työtä ja arkea sujuvoittaa virtuaalinen asiakaspalvelija Lotta.
Jul 10, 2018 1:57:00 PM twoday AI Works

Matkapoikien tuotantotiimien työtä ja arkea sujuvoittaa virtuaalinen asiakaspalvelija Lotta.

Matkapojat Oy on tamperelainen perheyritys ja Suomen suurin matkanjärjestäjä, jolla on 11 palvelevaa toimistoa eri puolilla Suomea.

Matkapojat Oy on tehnyt yhteistyötä twoday AI Worksin (ent. Provad) kanssa jo monen vuoden ajan ja viimeisimpänä mukaan on tullut robotiikka.

"Otimme robotiikan käyttöön tuotantotiimien arjen helpottamiseksi: hoitamaan niitä asioita, jotka tuottavat paljon työtä, mutta eivät ole kaikista mielekkäimpiä", kertoo Matkapojat Oy:n järjestelmäasiantuntija Cesilia Riippi.

Virtuaalinen asiakaspalvelija tarkistaa bussikapasiteetteja

Robotiikan käyttöönottoa lähdettiin suunnittelemaan ideointipalavereissa, joiden tuloksena Matkapojat ottivat käyttöön virtuaalisen asiakaspalvelijan, Lotan.

Lotan tehtävänä on tarkistaa bussikapasiteetteja ja lähettää tarkastuksesta tulevat tiedot eteenpäin tuotantotiimien käyttöön.

"Meillä on Lotalle ihan oma työpiste ja tietokone. Lotta tulee töihin aikaisemmin kuin kukaan muu meistä ja alkaa tarkistamaan kapasiteetteja. Sen jälkeen Lotta laittaa tiimeillemme sähköpostilla päivät, jotka vaativat heiltä tsekkausta", Riippi kertoo.

"Tiimien on tarkistettava vain ne päivät, jotka Lotta on tietyillä määritelmillä poiminut. Näitä voivat olla esimerkiksi päivät, joissa paikat meinaavat loppua", Riippi jatkaa.

Tulevaisuudessa entistä enemmän robotiikkaa käyttöön

Riipin mukaan tuotantotiimeiltä säästyy Lotan avulla viikoittain monta tuntia työaikaa ja yleinen fiilis robotiikan käyttöönotosta on koko talossa hyvä.

"Toivomme, että saamme tulevaisuudessa robotiikkaa entistä enemmän käyttöön ja keksimme uusia keinoja hyödyntää Lottaa", Riippi kiteyttää.

Heitä meitä viestillä ja katsotaan, miten asiakaspalvelun automaatio voisi helpottaa teidän työtänne!

Aiheeseen liittyvät artikkelit